Om oss

Vi projekterar och installerar kompletta anläggningar och enskilda maskiner för bulkgodshantering.

Slit och reservdelar levereras direkt från vårt egna lager.

Vår verksamhet

Försäljning, konstruktion & tillverkning

Vår verksamhet består av försäljning, konstruktion och tillverkning av ett brett program av transportanordningar till industrin. Vi levererar t.ex. siktar, krossar och pneumatiska transporter m.m.

Offertförfrågan

Har du en fråga om våra produkter och tjänster?

Skicka ett meddelande till oss så återkommer vi så snart som möjligt.

Verksamhetsbeskrivning

Bolagets verksamhet består av försäljning, konstruktion, tillverkning och montage av ett stort program av transportanordningar. Detta utgörs bl.a av bandtransprtörer, siktar, krossar, elevatorer, doserare, skruvblandare, pneumatiska sändare mm. Huvuddelen av dessa produkter är egna konstruktioner och ett fåtal köpes in från andra leverantörer.

Bamecos styrka ligger i att ha så många olika produkter att kompletta anläggningar kan levereras, vilket uppskattas av bolagets kunder då de slipper att ha flera leverantörer. Detta gör också att Bameco kan erbjuda kunderna en lämplig transportteknik till de olika material som de vill hantera.

Bameco gör även mekaniseringar som t.ex. rullbanemekaniseringar för den tunga industrin. De flesta av bolagets projekt är så kallade “turn key” anläggningar med montage och igångkörning.

All tillverkning lägges ut på legotillverkning och montaget görs av Bamecos egna servicetekniker. Under årens lopp har det funnits ett nära samarbete med olika verkstäder. Idag sker tillverkningen i huvudsak på Fellingsbro Mekaniska AB i Fellingsbro.

Bolagets mest återkommande produkt är pneumatisk transport med sändare. Bameco har PED godkännande på tryckkärl i storlekar från 0,1m³ till 60m³. Även valskrossar har varit en frekvent produkt de senaste åren.

Bolagets kunder inom energisektorn dominerar verksamheten periodvis. Bolaget var pionjärer när energiverk för fastbränsle började byggas i början av 80-talet, tack vare bolagets kunnande att hantera sand inom gjuterisektorn.

Därför är Bameco ett välkänt och välrenommerat företag inom energisektorn där bolaget har medverkat i de flesta projekt i Sverige och flera projet i Danmark och Norge. Stora leveranser har även skett till Italien, Tyskland, Spanien, USA och Storbritannien.

Historik

Ingenjörsfirman Bameco AB grundades 1971 av Anders Lundqvist med en verksamhet som var helt inriktad på gjuteri- och stålverksbranschen men denna har under årens lopp utökats även till andra branscher.

Håkan Frank började på bolaget 1977 och blev erbjuden delägarskap i början på 1980-talet. Bolaget bestod då av tre ingenjörer, vilka alla var delägare, samt en kontorist som skötte administrationen.

Anders Lundqvist pensionerades 1996 och sedan dess har Håkan Frank varit ensam ägare och drivit bolaget själv med hjälp av en ingenjör och en kontorist. 2011 såldes verksamheten till Noxor AB och fungerar nu som ett dotterbolag till Noxor.